DF ønsker Hjælpeløs.dk som kommunalt projekt.

Albertslund, den 2. september. 2013/DO

PRESSEMEDDELELSE

 

Hjælpeløs.dk som kommunalt projekt.

Kommunen med S og SF i spidsen opkøber ejendom for 3,5 millioner for at etablere græsplæne på stedet. Samtidig står hjælpeløs.dk foran at dreje nøglen om, da det kommunale tilskud er stoppet.

 

Hjælpeløs.dk har siden foreningens oprettelse hjulpet i omegnen af 220 personer i Albertslund og Storkøbenhavn, med at etablere sig i ny bolig. Men nu er det slut, Albertslund kommune har stoppet støtten til foreningen.

 I to et halvt år har kommune ellers støttet foreningen med midler fra Social- og Indenrigsministeriets pulje til bekæmpelse af hjemløshed i Danmark.

“Det står jo i skærende kontrast til at kommunen for ca. et år siden, opkøbte ejendommen Holsbjergvej 19, for 3,5 millioner kr. med henblik på at rive den ned og etablere en græsplæne på stedet” siger Allan Høyer, kandidat for DF til kommunalvalget.

Stedet som i øjeblikket er ved at blive ombygget til 3 midlertidige hjemløse boliger, rummer en stor erhvervsdel som foreningen Hjælpeløs.dk passende kunne rykke ind i.

“Gør dog hjælpeløs.dk til et kommunalt projekt og integrer det med de hjemløse boliger som opføres på Holsbjergvej. Kommunen har jo overfor staten, forpligtiget sig til at opføre permanente boliger til hjemløse og det virker jo ærlig talt lidt tosset at bruge flere millioner af skatteborgernes penge på at etablere midlertidige hjemløse boliger i en ejendom som man planlægger at rive ned” fortsætter Allan Høyer.

I de fire år som hjælpeløs.dk har eksisteret, har kommunen sparet enorme beløb på etableringshjælp til de borgere som foreningen har hjulpet med møbler, køkkenudstyr og andre ting til hjemmet.

“Initiativer som hjælpeløs.dk er med til at fremme processen med hjemtagelse af borgere fra herberger og bosteder. Ved at stoppe for tilskuddet, skyder kommunen sig selv i foden og hele ideen med hjemtagelser i forhold til hjemløsestrategien, står for fald” siger Joan Marquardt, kandidat for DF til kommunalvalget, som til dagligt arbejder i jobhuset og har de socialt udsatte tæt inde på livet.

Foreningen hjælpeløs.dk har løbende søgt om midler hos forskellige fonde, men med en månedlig husleje på 22.000 kr. og en mindre lastbil som også skal holdes kørende, er der ikke længere hold i økonomien, efter at Albertslund kommune har stoppet tilskuddet, udtaler Peter Gademand, stifter af hjælpeløs.dk

Dansk folkeparti tager forslaget med til budgetforhandlinger. Om det siger gruppeformand Danni Olsen.

“Det er et rigtig godt forslag, som jeg vil tage med til budgetforhandlingerne. Oven i købet koster det næsten ingenting og er på den måde et synligt bevis på, at hvis man vil prioritere det sociale område er det muligt. Det eneste der skal til i denne sag er at S og SF smider deres ideologiske forestilling om græsplæner langs Roskildevej over bord, til gengæld for at det gode projekt hjælpeløs.dk kan fortsætte”